Behavioural Design Fest 2018

Leer van ervaringsdeskundigen

Het festival met de topexperts in human-centered thinking die laten zien hoe je met Behavioural Design zelfs de meest uitdagende problemen in de praktijk kan oplossen.

Mis het niet

21 september 2018, 10.00 uur - 17.00 uur, Impact Hub Amsterdam

Het festival waar je iets aan hebt

Eén hele dag, 8 sprekers, 35 minuten, acht verschillende invalshoeken, genoeg voor een jaar inspiratie.

Ontdek de kracht van gedragspsychologie in de praktijk

Van kinderen verslingerd krijgen aan onderwijs tot de wetenschap van geluk. Van de-radicalisering van jihadisten tot het geheim achter het succes van het Duitse voetbal. Van de inrichting van een hotel om creativiteit op te roepen tot van het ontwerpen innovatieve producten met echt gedrag als uitgangspunt. En veel meer.

De sprekers

Willem Jan Renger

Hoe kun je kinderen verslingerd maken aan leren?

Drs. Willem Jan Renger is Programma Directeur van de Applied Game Design opleiding aan de HKU. Hij vertelt ons hoe kun je kinderen verslingerd kunt maken aan leren door slim gedragsontwerp toe te passen. En het heeft niet met 'chocolate covered broccoli' te maken.

Preben Bertelsen

Hoe kun je Jihadisten de-radicaliseren met behulp van Life Psychology?

Preben Bertelsen is Ph.D., professor in 'societal and personality psychology' en werkt aan het Department of Psychology and Behavioral Sciences aan de Aarhus University in Denemarken. Zijn aanpak, die hij Life Psychology noemt, heeft het onmogelijke mogelijk gemaakt. Geradicaliseerde jongeren zijn teruggekeerd in de maatschappij. Gekschekerend kopte de media 'thee drinken met Jihadisten', maar het had succes. Hij vertelt ons hoe. Prof. Bertelsen heeft o.a. het Nederlandse Ministerie van Justitie & Veiligheid geadviseerd en getraind om met dezelfde filosofie te kijken hoe we radicalisering kunnen in Nederland kunnen voorkomen. Hij geeft ons inzicht hoe kennis uit de wetenschap kan helpen om zelfs heel ingewikkelde problemen in de dagelijkse maatschappij op te lossen.

Michiel de Hoog

Wat is het succes achter het Duitse voetbal?

Michiel de Hoog is onder andere journalist bij De Correspondent en is in het onderwerp gedoken om erachter te komen hoe het toch komt dat het Duiste voetbalelftal altijd weer weet te winnen. De Duitsers blijken de wetenschap van de gedragspsychologie te gebruiken. Michiel vertelt wat en hoe ze dat hebben toegepast.

Astrid Groenewegen

Hoe kun je je eigen persoonlijke en werkgeluk ontwerpen?

Geluk lijkt een abstract iets, misschien zelfs een kwestie van geluk. Maar geluk is voor een groot deel ook maakbaar. Astrid laat zien hoe inzichten vanuit de wetenschap van beïnvloeding je je eigen geluk kunt vormgeven en hoe inzicht in je eigen gedragspsychologie je kan helpen systematisch gelukkig te worden. Als mede-oprichter van SUE Amsterdam en de Behavioural Design Academy is ze dagelijks bezig om tot tastbare oplossingen te komen die mensen helpen betere keuzes te maken in hun werk- en privéleven. Vanuit een eigen fascinatie voor slimme creativiteit is voor haar de combinatie van wetenschap en creatie het ultieme antwoord op het komen tot concrete producten, diensten of ervaringen die mensen echt nodig hebben.

Pieter-Jan Pieters

Hoe creëer je magische muziekinstrumenten vanuit human insights?

Pieter-Jan Pieters is medeoprichter van OWOW, won vorig jaar de young talent of the year bij de prestigieuze Henri van de Velde design awards, is afgestudeerd als designer op de Design Academy Eindhoven en heeft met OWOW en heel nieuwe generatie muziekinstrumenten ontwikkeld, waar human insights en technologie een magische symbiose vormen. Zo magisch dat wereldberoemde DJ's bij hen op de stoep staan. Een fascinerende inkijk hoe productinnovatie van human-centred denken tot echte innovaties kan leiden.

David Kijlstra

Hoe ontwerp je een heel nieuwe hotelervaring waar digital nomads zich thuisvoelen?

David Kijlstra is de commercieel manager van Zoku Amsterdam. Volgens CNN 'one of the most stunning hotels in the world'. Waarom CNN dit predikaat aan Zoku geeft, komt met name doordat Zoku vanuit een radicaal human-centred frame is ontworpen. Er is tot in elk detail nagedacht hoe 'digital nomads' zich thuis gaan kunnen gaan voelen in een hotelomgeving. Wat hebben reizende professionals nodig? Hoe ontwerp je een plek die uitlokt dat mensen elkaar ontmoeten, samen werken, samen eten, zich thuis voelen en even in Amsterdam kunnen wonen? David vertelt ons hoe Zoku dat heeft aangepakt en geeft daarmee een heel intrigerend inkijkje in hoe het hotel, of misschien wel beter gezegd, de ontmoetingsplaats van de toekomst eruit kan zien en hoe je in elk deel van de experience het verschil kunt maken.

Stefan van der Stigchel

Hoe werkt aandacht en hoe kun je zelf zorgen voor concentratie?

Stefan van der Stigchel is universitair hoofddocent experimentele psychologie aan de Universiteit Utrecht. Hij doet onderzoek naar aandacht. Hij zal ons een laten zien hoe wij onze aandacht verdelen en hoe dingen onze aandacht trekken. Stefan staat aan het hoofd van de onderzoeksgroep Attentionlab, waarmee hij onderzoekt hoe aandacht en visueel bewustzijn samen onze perceptie van de wereld creëren. Een boeiend inkijkje in hoe wij aandacht voor dingen krijgen (of juist niet) en hoe we onszelf beter kunnen leren concentreren. Een spreker die laat zien hoe we psychologie op onszelf kunnen toepassen.

Prof. Jan Blommaert

Hoe werken de framing technieken van populisten en hoe kunnen progressieve denkers die gebruiken?

Als je wilt weten hoe het toch komt dat populisten over de hele wereld zo makkelijk de publieke opinie weten te beïnvloeden, zul je bij deze spreker op het puntje van je stoel zitten. Prof. Jan Blommaert is expert in de framing technieken die dagelijks op ons allemaal los worden gelaten. Vanuit zijn expertise als professor in 'Sociolinguistics, Superdiversity, and Literacy' aan de Universiteit Tilburg geeft hij inzicht wat wij daar als progressieve denkers mee zouden kunnen doen om tegengewicht te bieden tegen zoveel negatieve geluiden en gedragingen die op ons af komen. En laat hij zien wat de kracht van woorden kan zijn. Een fascinerend verhaal die 1 op 1 past bij onze missie om gedragspsychologie in te zetten om mensen aan te zetten tot het maken van betere keuzes.

Tom De Bruyne

Host van de dag

Tom De Bruyne is afgestudeerd klinisch psycholoog en mede-oprichter van SUE Amsterdam en de Behavioural Design Academy. Vanuit zijn fascinatie hoe mensen keuzes maken en hoe hun gedrag kan worden beïnvloed, is hij dagelijks bezig met het helpen mensen aan te zetten tot maken van betere keuzes in hun werk- en privéleven. Zelf oud TED spreker en regelmatig te zien op podia in binnen- en buitenland om zelf te spreken over Behavioural Design, neemt hij vandaag de rol op zich om de dag te hosten en zal vanuit zijn expertise zijn visie geven op de sprekers en hun onderwerpen. Het wordt interessant en altijd entertainent.

De locatie

Impact Hub Linneausstraat 2C 1092 CK Amsterdam

21 september 2018 10.00 uur - 17.00 uur zaal open 9.30 uur inclusief lunch

Je kunt hieronder je tickets direct bestellen. Wil je liever per factuur betalen? Geen enkel probleem! Stuur me een mailtje en we zorgen dat het in orde wordt gemaakt en je je ticket(s) per mail ontvangt.

De tickets